Workshop gastronomie v DPS Prudnik 3.10. 2018

3.října 2018 nás naši polští partneři, v rámci probíhajícího projektu „Přeshraniční sociální pomoci“, přivítali na gastronomickém workshopu. Pracovníci a obyvatelé obou zařízení si vyzkoušeli přípravu zdravých jídel – ,,pasta z buraka czerwonego a pasta brokułowa’’.  Jedná se o zeleninové pomazánky z červené řepy a z brokolice, které byly servírovány na slaném pečivu. Na oběd byly podávány ,,Kluski śląskie´´, což je oblíbený druh knedlíků z bramborového těsta,  s masovou roládou a s červeným zelím. Výrobu těchto knedlíků jsme si také v rámci workshopu vyzkoušeli.

Klienti z Centra sociálních služeb v Jeseníku během poobědové pauzy absolvovali prohlídku zařízení DPS v Prudniku. Ve 14.30h bylo slavnostně za přítomnosti představitelů spolupracujících subjektů DPS Prudnik (Okres Prudnik, město Prudnik, farnost Prudnik) zprovozněno další nové vybavení pro gastronomický provoz - konvektomat.


Logo_EuroRegion_Praded.pnglogo_cz_pl_eu_rgb.png

Vytisknout